Logo Universiteit Utrecht

Teaching & Learning Lab

Agenda

18 februari 2020

Peerobservatie-programma voor docenten

Doceren is een individuele aangelegenheid: ‘what happens in the classroom, stays in the classroom’. Om je onderwijs te verbeteren kan je een cursus volgen of om onderwijskundig advies vragen. Óf je vraagt een mededocent eens met je mee te kijken, bijvoorbeeld tijdens dit nieuwe peerobservatie-programma.

Tijdens het peerobservatie-programma observeren twee docenten elkaar tijdens het geven van onderwijs – waarbij zowel het observeren als het geobserveerd worden leerzaam is. Deelnemers worden voorbereid op het observeren en begeleid bij het verwerken van de ontvangen feedback. Het programma faciliteert dus het peerobservatie-proces door docenten aan elkaar te koppelen, en hen te begeleiden bij het observeren, het geven en het ontvangen van feedback en bij het reflecteren op het eigen gedrag. Het peerobservatie-programma is bedoeld voor alle docenten: van startende tot meer ervaren docenten. Je kunt je nu aanmelden!

Het programma vindt plaats in periode 3 en 4 van 2019-2020, tussen 18 februari en 12 mei.

De deadline voor aanmelding is 1 februari 2020.

Meer informatie en aanmelding bij het  Centre for Academic Teaching

Let op: het programma is alleen voor UU-docenten.