Teaching & Learning Lab

Onderwijs-testruimtes

In de onderwijs-testruimtes bepaalt het onderwijs de indeling van de ruimte, in plaats van dat de ruimte oplegt hoe de docent onderwijs geeft. Tafels en stoelen, statafels of juist geen meubilair, het kan allemaal. Daarnaast is er allerlei apparatuur beschikbaar, zoals digitale whiteboards, een short-throw beamers en observatiecamera’s.

Kleine onderwijs-testruimte

De kleine onderwijs-testruimte (3.19) van het Teaching & Learning Lab (max. 24 personen) kan worden gebruikt als zelfstandige onderwijsruimte of als extra ruimte voor de grote collegezaal/experimenteerruimte. De ruimte is ook geschikt voor recepties, lunches, vergaderingen en presentaties. Indien gewenst kan de ruimte worden ingericht met mobiele scrumtafels (6-8 personen per tafel) die in hoogte verstelbaar zijn, lichtgewicht tweepersoons tafels en stoelen. Daarnaast kan gebruik worden gemaakt van een interactief whiteboard, verrijdbare schermen en short throw beamers.

 

Grote onderwijs-testruimte

De grote onderwijs-testruimte (3.22) van het Teaching & Learning Lab (max. 36 personen) is geschikt voor verschillende onderwijssettingen en vakdidactisch onderzoek. De zaal bevat onder meer bankjes en observatiecamera’s. Naar wens kun je de zaal inrichten met zit/sta-scrumtafels voor 6-8 personen, lichtgewicht tweepersoonstafels en stoelen.

De grote onderwijs-testruimte van het Teaching & Learning Lab is geschikt voor verschillende onderwijssettingen en vakdidactisch onderzoek. Een les in de grote onderwijs-testruimte is, op verzoek, volledig op te nemen met observatiecamera’s en/of een 360 graden camera. Onderzoekers kunnen de les opnemen voor latere analyse of in overleg met de docent live op afstand meekijken met de les.

De grote onderwijs-testruimte bevat zowel een aantal vaste elementen als flexibel meubilair en apparatuur dat naar eigen behoefte is in te zetten.

De vaste elementen in de grote onderwijs-testruimte zijn:

 • 8 observatiecamera’s, hangend aan het plafond en verbonden aan een computer en microfoons voor het maken van opnames (Noldus).
 • 6 klapbanken voor circa 12 personen (aan één zijde van de zaal).
 • Buizenstelsel (grid) aan het plafond om bijvoorbeeld materialen op te hangen voor proefopstellingen (zoals de slingerproef).
 • De zaal is bijna volledig te verduisteren met verduisteringsgordijnen en schermen aan de gangzijde van het lokaal.
 • 2 met elkaar gesynchroniseerde schermen aan de muur, waar je gemakkelijk een presentatie op kunt weergeven, ook gesynchroniseerd met;
 • 1 groot Interactive Whiteboard, centraal aan de muur bevestigd.
 • 1 scherm, audio en video opstelling om studenten of docenten op afstand mee te laten doen.

De (flexibele) meubels voor de grote onderwijs-testruimte zijn gemakkelijk te verplaatsen en desgewensd uit te zaal worden gehaald:

 • 4 zit/sta-scrumtafels met stopcontacten.
 • 2 zit/sta-scrumtafels zonder stopcontacten.
 • 18 kleine tweepersoonstafels.
 • 36 stoelen.
 • 3 verrijdbare schermen voor groepswerk.

De volgende apparatuur is op aanvraag beschikbaar voor de grote onderwijs-testruimte:

 • 2 verrijdbare interactieve whiteboards.
 • 3 extra verrijdbare schermen voor groepswerk.
 • 3 short throw-beamers.

Teaching Support

Heb je vragen over het geven van onderwijs? Teaching Support is een nieuwe helpdesk waar alle UU-docenten met hun onderwijsvragen terecht kunnen en waarin alle kennis van de partners in het Centre for Academic Teaching and Learning is gebundeld. Ga voor meer informatie naar http://www.uu.nl/teachingsupport, stuur een mail naar teachingsupport@uu.nl of bel naar 030-2532197. Teaching Support is bereikbaar van maandag t/m vrijdag, van 9.00 tot 17.00 uur. Je wordt geholpen door een docentondersteuner die jou direct kan helpen of die precies weet wie jou met je vraag kan helpen. Je wordt dan direct doorverwezen. Het streven is dat je vraag in een werkdag afgehandeld wordt.