Logo Universiteit Utrecht

Teaching & Learning Lab

Partners

Het Teaching & Learning Lab wordt mede mogelijk gemaakt door het Freudenthal Instituut, Educate-it en het Centre for Academic Teaching van de Universiteit Utrecht. Het TLL werkt ook samen met verschillende innovatieve bedrijven.

 

logo freudenthal instituut

Het Freudenthal Instituut (FI) maakt onderdeel uit van de faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht (UU). Samen met partners binnen en buiten de UU levert het FI een belangrijke bijdrage aan vernieuwing en verbetering van het Nederlandse bètaonderwijs. De missie van het FI is om door middel van onderwijs, onderzoek en valorisatie bij te dragen aan hoogwaardig onderwijs in wiskunde en natuurwetenschappen.

 

partner Educate-it

 

Educate-it is een UU-breed programma voor en door docenten en studenten, dat hen ondersteunt hun onderwijs te versterken en aan te passen aan het onderwijs van de toekomst. Educate-it ondersteunt docenten zowel in het praktische gebruik van IT-tools, waarvan de meerwaarde voor het onderwijs al is vastgesteld door andere UU-docenten, als bij het (her)ontwerpen van hun onderwijs naar een blended learningvorm.

 

partner CAT

 

Het Centre for Academic Teaching is een partnerorganisatie van de Universiteit Utrecht die alle bestaande activiteiten gericht op innovatie van het academisch onderwijs en de ontwikkeling van docenten met elkaar verbindt en waar nodig aanvult. Het centrum is er voor alle docenten en werkt over de grenzen van de faculteiten heen.

 

 

 

Het Teaching & Learning Lab werkt ook samen met verschillende innovatieve bedrijven. Zo staan in het TLL altijd de nieuwste onderwijstools, en kunnen docenten nieuwe producten in de praktijk testen. Op dit moment werken wij met veel plezier samen met de volgende bedrijven:

Ricoh – o.a. Innovatieve beamers, smart table
HP – o.a. Sprout computer
Ultimaker – o.a. 3D-printing

Ook samenwerken met het Teaching & Learning Lab? Neem dan contact met ons op!