Logo Universiteit Utrecht

Teaching & Learning Lab

Studio

In de studio van het Teaching & Learning Lab kun je kennisclips, korte video’s, webinars of andere video’s voor je onderwijs opnemen. Dit kan zowel onder begeleiding van een operator als in de Do-It-Yourself setting.

Professionele opnames met operator

afbeelding greenscreen

Een operator begeleidt je bij de opname, maakt de opname met een professionele camera en belichting en doet de montage van de video ter plekke of achteraf. Naast een eenvoudige opname met een witte of standaard achtergrond, is het ook mogelijk om opnames te maken met een Greenscreen of een Lightboard.

 

Met een greenscreen kan de opname tijdens of na afloop van elke gewenste achtergrond  worden voorzien. Denk aan een tropisch regenwoud of een ijsberg. Maar ook een wiskundige formule of een grafiek is mogelijk.
Met een lightboard kun je, door met neonstiften op een glasplaat te schrijven, uitleg geven net als op een whiteboard of krijtbord. Doordat je achter de glasplaat staat, kun je tijdens het schrijven recht in de camera blijven kijken. Na de opname van de clip wordt deze gespiegeld, zodat de tekst ook voor de kijker leesbaar wordt.

Bekijk ook de mogelijkheden van het Lightboard to go

Wil je een professionele opname met operator maken? Vul dan het reserveringsformulier in en de operator zal contact opnemen om de wensen door te spreken en een datum te plannen. UU-medewerkers kunnen de beschikbaarheid van de studio inzien – maar niet reserveren – via Outlook (Buys Ballotgebouw 3.25).

Heb je vragen, mail dan naar tll.studio@uu.nl.

Voorbeeldvideo Lightboard-opname

Op de webpagina van Educate-it is meer uitleg te vinden over de inzet en toepassing van een lightboard.


Do-It-Yourself studio

Naast een professionele opstelling met operator heeft de studio ook een standaard opstelling voor het maken van Do-It-Yourself (DIY) opnames van kennisclips. Deze DIY-studio wordt aangeboden door Educate-it en kan alleen worden gebruikt door medewerkers en studenten van de Universiteit Utrecht. In onderstaande clip geeft Maaike van der Veen (Educate-it) uitleg over het gebruik van de DIY-studio’s op de campus, waaronder die van het TLL.

Voorafgaand aan de opname dien je een account aan te vragen op MyMediasite.
UU-medewerkers en -studenten kunnen de DIY-studio reserveren via het reserveringsformulier. UU-medewerkers kunnen de beschikbaarheid van de DIY-studio inzien – maar niet reserveren – via Outlook (Buys Ballotgebouw 3.25).

Heb je vragen, mail dan naar tll.studio@uu.nl.

Introductiefilmpje Do-It-Yourself studio

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe je met kennisclips of korte video’s je onderwijs het beste kunt verrijken? Lees dan verder op de pagina’s Kennisclip en E-Lectures van Educate-it. Bekijk ook onze good practices pagina voor voorbeelden van kennisclips.