Logo Universiteit Utrecht

Teaching & Learning Lab

Virtual classroom

Virtual ClassroomIn de virtual classroom kun je vanuit de studio lesgeven op afstand. Tijdens het onderwijsmoment sta je als docent voor zes schermen, waarbij per scherm maximaal zes deelnemers online aanwezig en zichtbaar zijn. Je hebt daarnaast ook zicht op twee andere schermen, waarop bijvoorbeeld presentaties of de resultaten van online vragen te zien zijn.

Het voordeel van de virtual classroom, boven bijvoorbeeld een webinar, is dat je als docent oogcontact kunt maken met álle deelnemers. Ook is meer interactie mogelijk tussen docent en studenten of de studenten onderling. Door het inzetten van een quiz of poll kun je als docent bovendien betrokkenheid stimuleren.

Onderstaande introductiefilm geeft  een indruk van de opzet van de virtual classroom:

Praktische informatie

  • Wil je gebruik maken van de virtual classroom in je onderwijs? Vul dan het reserveringsformulier in.
  • Omdat de virtual classroom een experimentele onderwijsruimte is, zal evaluatie over het gebruik van de ruimte onderdeel zijn van het proces. Je ontvangt daarvoor aansluitend op jouw onderwijsmoment een vragenformulier.
  • Heb je vragen over de virtual classroom? Neem dan contact op door een mail te sturen aan virtualclassroom@uu.nl of aan Laurien Jansen.

De virtual classroom is tot stand gekomen in samenwerking met Barco.

 

Teaching Support

Heb je vragen over het geven van onderwijs? Teaching Support is een nieuwe helpdesk waar alle UU-docenten met hun onderwijsvragen terecht kunnen en waarin alle kennis van de partners in het Centre for Academic Teaching is gebundeld. Ga voor meer informatie naar http://www.uu.nl/teachingsupport, stuur een mail naar teachingsupport@uu.nl of bel naar 030-2532197. Teaching Support is bereikbaar van maandag t/m vrijdag, van 9.00 tot 17.00 uur. Je wordt geholpen door een docentondersteuner die jou direct kan helpen of die precies weet wie jou met je vraag kan helpen. Je wordt dan direct doorverwezen. Het streven is dat je vraag in een werkdag afgehandeld wordt.