Teaching & Learning Lab

Inspiratiecafé

Agenda

15 september 2022
16:00 - 17:00
BBG 3.22 (TLL onderwijszaal)

TLL Inspiratiecafé | Virtual Reality

Altijd al willen weten hoe het is om een eiwit te zijn? Anatomie aanleren in 3D? Of had je toch liever ervaren hoe de rechtbank werkt vanuit je eigen woonkamer? Het kan tegenwoordig allemaal met Augmented en Virtual Reality technologie! Het klinkt soms wat futuristisch, maar het wordt steeds toegankelijker en gemakkelijker om dingen te maken met deze technologieën. Waarom zou je dat doen? Omdat het abstracte onderwerpen geweldig kan weergeven, omdat het realistischer is dan een plat tekstboek, omdat real-life ervaringen niet voor iedereen toegankelijk zijn, en omdat je elementen van game-based learning goed kan inbouwen. En dit alles wil je als docent natuurlijk ook! Maar misschien wil je het eerst een keer ervaren? Kom dan naar het inspiratiecafe op 15 september over Augmented en Virtual Reality.

Tijdens dit inspiratiecafe vertelt Beerend Hierck over de applicatie die hij toepast in zijn onderwijs waarmee studenten realistischer anatomieonderwijs krijgen, en vertelt Mark de Blecourt over de escaperoom die hij in virtual reality gebouwd heeft en wat daar voor nodig is. Daarnaast zijn er brillen aanwezig om VR en AR zelf te kunnen ervaren, dus zorg dat je er bij bent op 15 september!

 

Wil je voortaan via outlook uitgenodigd worden voor onze cafés? Schrijf je dan in voor onze mailinglijst.