Logo Universiteit Utrecht

Teaching & Learning Lab

Agenda

7 april 2021
16:00 - 17:00
Teaching & Learning Lab online via Teams

Teaching & Learning Lab Inspiratiecafé online – De Mixed Classroom: waar wetenschap & praktijk samenkomen!

TLL inspiratiecafeHet Teaching & Learning Lab organiseert iedere maand een inspiratiecafé. Afwisselend komt daar een verhaal van een docent, een student of een interessante onderwijstool aan bod. Maar bovenal is er gelegenheid om met collega’s van gedachten te wisselen over onderwijs.

Op woensdag 7 april is Peter Pelzer van het Mixed Classroom project te gast. In de Mixed classroom werken een groep van 30 studenten en beleidsmedewerkers samen aan oplossingen voor klimaat ‘problemen’ in de toekomst. Studenten leren van de praktijkervaring van beleidsmedewerkers, terwijl die op hun beurt profteren van de actuele kennis en frisse blik van de jongeren. Elk jaar zoomt de cursus in op een thema – denk aan circulaire economie (2019-2020), mobiliteit (2018-2019) of klimaatadaptatie.

Tijdens het Inspiratiecafé vertelt Peter graag meer over hoe dit project is opgezet, hoe de deelnemers en docenten het ervaren en geeft hij tips hoe je hier wellicht in je eigen onderwijs mee aan de slag kan. Reden genoeg dus om op 7 april aan te sluiten!

Kan je nu al niet wachten of wil je eerst nog wat meer weten over dit project? Lees dan dit artikel en kom meer te weten over dit interessante project dat de Hogeronderwijspremie van 2021 gewonnen heeft!

Wanneer: woensdag 7 april 2021
Hoe laat: 16.00-17.00 uur
Waar: Teaching & Learning Lab, online via MS Teams
Aanmelden: Vrije inloop, ook na 16 uur

Heb jij zelf een inspirerend verhaal dat je graag tijdens een van de komende Inspiratiecafés wil delen? Mail dan vooral jouw idee/voorstel naar m.a.mangnus@uu.nl!

Geïnteresseerd in andere webinars of bijeenkomsten? Bekijk dan hier welke andere online sessies je als docent ook kunt bijwonen.