Logo Universiteit Utrecht

Teaching & Learning Lab

Good practices

Doe inspiratie op voor innovatieve lessen in het Teaching & Learning Lab (TLL). Kijk voor nog meer inspiratie voor je onderwijs op Educate-it of Teaching Academy Utrecht University.

Kennisclips Communicating Science with the PublicKennisclips mastercursus Communicating Science with the Public

Bij de mastercursus Communicating Science with the Public (CSP) van het Freudenthal Instituut zijn korte kennisclips over wetenschappelijke kennis gemaakt door studenten.
Bekijk de clips

Ferdi Engels UUReciprocal peer tutoring: studenten van elkaar laten leren

Prof. dr. Ferdi Engels heeft in het Teaching & Learning Lab een nieuwe onderwijsmethode uitgeprobeerd: Reciprocal peer tutoring. Hierbij laat je studenten van elkaar leren.
Lees meer over deze cursus van de nieuwe minor Brain, mind, and consciousness

Studenten werken aan hun vaardigheden in het TLL

In de keuzecursus Co-create: life’s professional challenges worden studenten gestimuleerd om op een innovatieve manier een maatschappelijk probleem op te lossen.
Lees meer over de cursus en bekijk het filmpje over de interactieve muur

Good practice Sanne de JongStudenten out-of-the-box laten denken

Sanne de Jong richt zich bij de opleiding Biomedische Wetenschappen (UU) op onderwijs en innovatie. In de nieuwe cursus wil ze studenten graag out-of-the-box laten denken.
Lees meer over de cursus

vrouwtje en hannah met leaphyVan NLT-opdracht naar landelijk roboticaproject: Leaphy

Olivier van Beekum,  Corderius College, wilde zijn leerlingen graag meer laten doen met programmeren. Tijdens een NLT-module ontwikkelden twee leerlingen het robotje Leaphy.
Lees meer over het roboticaproject Leaphy

Kennisclips Public Science Communication

In het kader van de cursus Public Science Communication van het Freudenthal Instituut hebben masterstudenten in het Teaching & Learning Lab kennisclips gemaakt.
Bekijk de clips

Wetenschapper in advies

Vorig jaar flipte Jasper van Winden voor het eerst zijn cursus Wetenschapper in advies, maar liep toen tegen ongeschikte zalen aan. Daarom gaf hij dit jaar zijn cursus in het Teaching & Learning Lab.
Lees meer over Jasper’s ervaringen

Techniques of futuring

Jesse Hofman heeft samen met zijn collega’s van de Urban Futures Studio een nieuwe cursus Techniques of futuring ontwikkeld die deels in het Teaching & Learning Lab plaatsvindt.
Lees meer over Jesse’s ervaringen

Wiskundige Kennisclips

Docent Tristan van Leeuwen had eerder nog nooit een kennisclip opgenomen. Inmiddels heeft hij verschillende kennisclips opgenomen in het Teaching & Learning Lab.
Lees meer over Tristan’s ervaringen