Logo Universiteit Utrecht

Teaching & Learning Lab

Good practices

Doe inspiratie op voor innovatieve lessen in het Teaching & Learning Lab. Kijk voor nog meer inspiratie voor je onderwijs op Educate-it of Teaching Academy Utrecht University.

Studenten werken aan hun vaardigheden in het TLL

In de keuzecursus Co-create: life’s professional challenges worden studenten gestimuleerd om op een innovatieve manier een maatschappelijk probleem op te lossen.
Lees meer over de cursus en bekijk het filmpje over de interactieve muur

 

Studenten out-of-the-box laten denken

Good practice Sanne de JongSanne de Jong richt zich bij de opleiding Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht op onderwijs en innovatie. In de nieuwe cursus die ze heeft ontwikkeld, wil ze studenten graag out-of-the-box laten denken.
Lees meer over de cursus

Van NLT-opdracht naar landelijk roboticaproject: Leaphy

vrouwtje en hannah met leaphyOlivier van Beekum van het Corderius College in Amersfoort wilde zijn leerlingen graag meer laten doen met programmeren. Tijdens een NLT-module ontwikkelden twee leerlingen een prototype voor een robotje genaamd Leaphy.
Lees meer over het roboticaproject Leaphy

Kennisclips Public Science Communication

In het kader van de cursus Public Science Communication van het Freudenthal Instituut hebben masterstudenten in het TLL kennisclips gemaakt.
Bekijk de clips

 

Wetenschapper in advies

Vorig jaar flipte Jasper van Winden (biologiedocent aan de Universiteit Utrecht) voor het eerst zijn cursus Wetenschapper in advies, maar liep toen tegen ongeschikte zalen aan. Daarom gaf hij dit jaar zijn cursus in het Teaching & Learning Lab.
Lees meer over Jasper’s ervaringen

Techniques of futuring

Jesse Hofman (post-doc onderzoeker en docent) heeft samen met zijn collega’s van de Urban Futures Studio (Universiteit Utrecht) een nieuwe cursus Techniques of futuring ontwikkeld die deels in het Teaching & Learning Lab plaatsvindt.
Lees meer over Jesse’s ervaringen

Wiskundige Kennisclips

Tristan van Leeuwen, docent bij het departement Wiskunde van de Universiteit Utrecht, had eerder nog nooit een kennisclip opgenomen. Inmiddels heeft hij verschillende kennisclips opgenomen in het Teaching & Learning Lab.
Lees meer over Tristan’s ervaringen