Teaching & Learning Lab

Inspiratiecafé

Agenda

17 februari 2022
16:00 - 17:00
Online via MS Teams

Inspiratiecafé

Pak je microfoon, je drankjes en je beste radiostem, want op 17 februari van 16:00 tot 17:00 krijg je een spoedcursus podcasting!

Wist je dat het woord podcast afkomstig is van het samenvoegen van iPod en Broadcast, en dat het medium ‘podcast’ groeit sinds de term in 2004 werd geïntroduceerd? En wist je dat studenten de laatste jaren steeds meer podcasts maken? Tegenwoordig is mobiel leren een ding: je kunt je leerlingen lesgeven op momenten die normaal niet gebruikt zouden worden. Ze kunnen bijvoorbeeld leren terwijl ze onderweg zijn of wanneer ze de was doen. Bovendien: het maken van podcasts is een gemakkelijk op te zetten en uitdagende manier om je leerlingen creatief aan het werk te laten gaan.

Wist je dat de universiteit mogelijkheden biedt om hier op in te spelen, zoals complete studio’s? We hopen dat je hier net zo door geïntrigeerd bent als wij. Graag nodigen we je uit om op de 17e digitaal aan te schuiven, Sicco de Knecht en Pim Huijnen het gebruik van dit medium in het onderwijs bespreken en ervoor zorgen dat je met veel inspiratie voor je eigen opleiding naar huis gaat!

Doe mee via deze link.