Logo Universiteit Utrecht

Teaching & Learning Lab

Agenda

8 oktober 2020
16:00 - 18:00
Teaching & Learning Lab online via Teams

Teaching & Learning Lab Inspiratiecafé: DOMcast

TLL inspiratiecafeHet Teaching & Learning Lab organiseert iedere maand een inspiratiecafé. Afwisselend komt daar een verhaal van een docent, een student of een interessante onderwijstool aan bod. Maar bovenal is er gelegenheid om met collega’s van gedachten te wisselen over onderwijs.  Jij bent verantwoordelijk voor het drankje uit de koelkast en wellicht een hapje, dan verzorgen wij de Inspiratie!

Op 8 oktober hoor je meer over de podcast DOMcast, de winnaar van de Studentenprijs Bijzondere Bestuurlijke en Maatschappelijke Verdiensten 2020! Studenten geschiedenis beantwoorden in deze podcast vragen van burgers over de geschiedenis van Utrecht. Aan de hand van archief onderzoek, interviews met wetenschappers én samen met degene die de vraag instuurt, geven zij een stem aan de diverse, soms nog ongehoorde geschiedenis van Utrecht.

DOMcast is een voorbeeld van Community Engaged Learning; onderwijs waarin studenten, wetenschappers en externe partners samenwerken aan echte maatschappelijke vraagstukken. In oktober organiseert de programmaraad Community Engaged Learning een reeks activiteiten om wetenschappers te inspireren en faciliteren bij het ontwikkelen van dit soort onderwijs. Kijk hier voor meer informatie over alle activiteiten of lees meer over de zaaigeldregeling die in oktober wordt gelanceerd.

Wanneer: donderdag 8 oktober 2020
Hoe laat:  16.00-18.00 uur

Voertaal: Engels
Waar: Teaching & Learning Lab online via Teams
Aanmelden: Vrije inloop, ook na 16 uur