Logo Universiteit Utrecht

Teaching & Learning Lab

Agenda

14 mei 2020
16:00 - 18:00
onine via Microsoft Teams, zie link in bericht

TLL inspiratiecafé: online te volgen!

TLL inspiratiecafe

Het Teaching & Learning Lab organiseert iedere maand een inspiratiecafé. Afwisselend komt daar een verhaal van een docent, een student of een interessante onderwijstool aan bod. Maar bovenal is er gelegenheid om met collega’s van gedachten te wisselen over onderwijs onder het genot van een hapje en een drankje.

Al het online onderwijs en thuiswerken heeft ook ons geïnspireerd en daarom gaat het Inspiratiecafé gewoon online door. Jij bent verantwoordelijk voor het drankje uit de koelkast en wellicht een (frituur) hapje, dan verzorgen wij de Inspiratie!

Na de eerste geslaagde editie op 9 april, bereiden wij ons alweer voor op de tweede editie op donderdag 14 mei. Alex Lodder en Christian Köppe zijn dan te gast en komen iets vertellen over Incremental Grading. Bij deze vernieuwende manier van toetsen beoordelen studenten hun eigen werk. Studenten geven zichzelf een cijfer aan de hand van een rubric en onderbouwen waarom ze dit cijfer verdienen.  De docent beoordeelt de kwaliteit van de onderbouwing van de student en geeft aan of dit wel of niet terecht is, aangevuld met zijn feedback. Het beoogde doel? Het eigenaarschap en het kritisch vermogen van studenten bevorderen en tegelijkertijd de docent inzicht geven in het leerproces van de student en de werklast van de docent beter spreiden.

Benieuwd naar deze vernieuwende manier van beoordelen? Meld je dan aan voor het Inspiratiecafé team via de link hieronder en kom donderdag 14 mei online langs!

Wanneer: donderdag 14 mei
Hoe laat: 16.00-18.00 uur
Waar: online via Microsoft Teams, klik op de link om je aan te sluiten bij het team
Aanmelden: vrije inloop, ook na 16 uur