Teaching & Learning Lab

Nieuws

TLL op afstand bekeken

Teaching & Learning Lab Design thinking sessiesDe observatiecamera’s van het TLL kunnen sinds kort worden ingezet om sessies in de onderwijsruimte live te volgen vanaf een andere locatie. Zo kan bijvoorbeeld een schoolklas of een groep docenten worden geobserveerd. In totaal acht camera’s in het TLL registreren de gebeurtenissen in het lokaal, terwijl er in aangrenzende zalen kan worden meegekeken. Zo wordt het onderwijs niet verstoord en kunnen de kijkers er live over van gedachten wisselen.

Deze opstelling werd voor het eerst gebruikt op vrijdagmiddag 6 september voor deelnemers aan een school visit van de internationale conferentie World Association of Lesson Studies (WALS 2019) die de dagen ervoor in Amsterdam werd gehouden. Zij maakten kennis met het TLL en konden vervolgens live meekijken met een Lesson Study, een vorm van docent-professionalisering. De reacties uit de groep deelnemers, die volledig uit Lesson Study professionals bestond, waren erg enthousiast. Ze zagen zeker interessante mogelijkheden in op afstand observeren.

 

Afbeelding Ivar Pel