Logo Universiteit Utrecht

Teaching & Learning Lab

Agenda

3 juni 2019

Lunchbite ‘Effectieve kennisclips’

lunchbites Educate-itIedere eerste maandag van de maand van 12.45-13.15 uur wordt er een webinar door Educate-it georganiseerd, passend bij het thema dat die maand centraal staat. Een onderzoeker vertaalt de inhoud van relevante literatuur naar de onderwijspraktijk. Er is ruimte voor interactie en het stellen van vragen.

De lunchbite van 3 juni a.s. gaat over Effectieve kennisclips. In steeds meer cursussen worden kennisclips aangeboden, bijvoorbeeld ter voorbereiding op werkgroepen. Het aanbieden van kennisclips is echter geen garantie dat studenten de inhoud ervan actief verwerken. Het kan namelijk verleidelijk zijn om bij het kijken van clips in een ‘entertainmentmodus’ te schieten. In deze lunchbite zal dr. Johan van Strien de uitkomsten van enkele recente onderzoeken over het bevorderen van de effectiviteit van kennisclips bespreken. Je bent van harte welkom om vanachter je bureau aan te sluiten, mee te luisteren en je vragen te stellen via https://zoom.us/j/571371214.

Onderwerp: Kennisclips
Spreker: Dr. Johan van Strien
Datum: Lunchbite 3 juni
Tijdstip: 12:45 – 13:15

Meer info? Kijk op Educate-it