Logo Universiteit Utrecht

Teaching & Learning Lab

Agenda

13 juni 2019
16:00 - 18:00
Buys Ballotgebouw 3.19

TLL inspiratiecafé

TLL inspiratiecafeHet Teaching & Learning Lab organiseert iedere maand een inspiratiecafé. Afwisselend komt daar een verhaal van een docent, een student of een interessante onderwijstool aan bod. Maar bovenal is er gelegenheid om met collega’s van gedachten te wisselen over onderwijs onder het genot van een hapje en een drankje.

Tijdens het inspiratiecafé van donderdag 13 juni, vertellen docenten Fred Wiegant en Karlijn Gielen over hun ervaringen vanuit het USO-project diep leren door online peerfeedback!

In deze sessie wordt kort ingegaan op het belang van diep leren en het gebruik van online peerfeedback om dat te bereiken. Bij diep leren gaat het om kritisch denken, het leggen van onderlinge verbanden, en het creëren van nieuwe inzichten. Bij peerfeedback kan diep leren worden gestimuleerd als het niet alleen blijft bij het geven van feedback, maar ook als degenen die de feedback ontvangt erop reageert en er een (online) academische discussie ontstaat tussen gever en ontvanger die gebruikt wordt bij het verbeteren van het schrijfproduct.

Een tool die bij Biologie wordt gebruikt is Peergrade. Ervaringen van bachelor studenten met deze tool en met peerfeedback in het algemeen komen eveneens aan de orde.

Wanneer: Iedere tweede donderdag van de maand
Hoe laat: Vanaf 16:00
Waar: Teaching & Learning Lab (Buys Ballotgebouw 3.19, ingang via Koningsbergergebouw, Budapestlaan 4 a-b)
Aanmelden: Vrije inloop, ook na 16 uur