Logo Universiteit Utrecht

Teaching & Learning Lab

Agenda

9 mei 2019
16:00 - 18:00
Buys Ballotgebouw 3.19

TLL inspiratiecafé

TLL inspiratiecafeHet Teaching & Learning Lab organiseert iedere maand een inspiratiecafé. Afwisselend komt daar een verhaal van een docent, een student of een interessante onderwijstool aan bod. Maar bovenal is er gelegenheid om met collega’s van gedachten te wisselen over onderwijs onder het genot van een hapje en een drankje.

Tijdens het inspiratiecafé van donderdag 9 mei, vertelt Marit Wijnen over Probleemgestuurd Onderwijs!

Probleemgestuurd onderwijs (PGO) is een vorm van kleinschalig activerend onderwijs. Binnen PGO werken studenten in kleine groepen aan realistische problemen onder begeleiding van een tutor. Het idee is dat studenten zelf actief aan de slag gaan met de leerstof en kennis construeren. PGO is ontstaan in het medisch onderwijs, maar in de loop der jaren zijn er verschillende universiteiten wereldwijd en verschillende disciplines/vakgebieden die PGO hebben ingevoerd. Zo ook de faculteit rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Mijn promotieonderzoek heeft zich gericht op de invloeden van PGO binnen deze universiteit. Graag laat ik jullie ervaren hoe PGO in zijn werk gaat en wat de belangrijkste bevindingen zijn geweest van het onderzoek.

Wanneer: Iedere tweede donderdag van de maand
Hoe laat: Vanaf 16:00
Waar: Teaching & Learning Lab (Buys Ballotgebouw 3.19)
Aanmelden: Vrije inloop, ook na 16 uur