Logo Universiteit Utrecht

Teaching & Learning Lab

Agenda

14 februari 2019
16:00 - 18:00
Buys Ballotgebouw 3.19

TLL inspiratiecafé

TLL inspiratiecafeHet Teaching & Learning Lab organiseert iedere maand een inspiratiecafé. Afwisselend komt daar een verhaal van een docent, een student of een interessante onderwijstool aan bod. Maar bovenal is er gelegenheid om met collega’s van gedachten te wisselen over onderwijs onder het genot van een hapje en een drankje.

Tijdens het inspiratiecafé van 14 februari, vertelt Christian Köppe over het gebruik van ‘ontwerppatronen’ in het onderwijs. We passen allemaal dagelijks tientallen ‘good practices’ toe in ons onderwijs, in veel gevallen onbewust maar om goede redenen. Ontwerppatronen zijn een manier om deze impliciete kennis van ‘good practices’ expliciet en daarmee deelbaar te maken. Deze aanpak kan daarbij op alle niveaus worden toegepast, van kleine interacties tijdens een les (bijv. Question Boomerang) tot ontwerpen van materiaal (bijv. Bring Your Own Assignment) tot bredere didactische aanpakken (bijv. Hybrid Pedagogy). Het achterhalen (het expliciet maken) van deze patronen is daarbij ook een waardevolle aanpak voor Reflective Practitioners.

Wanneer: Iedere tweede donderdag van de maand
Hoe laat: Vanaf 16:00
Waar: Teaching & Learning Lab (Buys Ballotgebouw 3.19): ingang via Victor J. Koningsbergergebouw, Budapestlaan 4 a-b
Aanmelden: Vrije inloop, ook na 16 uur