Teaching & Learning Lab

Nieuws

Wiskunde D Online voor de havo

Wiskunde D OnlineMet inzet van de TLL-studio ontwikkelt het Freudenthal Instituut blended onderwijs voor het schoolvak Wiskunde D voor de havo in opdracht van de Stichting Wiskunde D Online. Er wordt gebruikgemaakt van een mix van animaties, screencasts, lightboard- en smartboard-presentaties. Leerlingen kunnen het vak straks volgen via het Life Long Learning Platform van Elevate ontwikkeld aan het UMC Utrecht, als alternatief op de Open Universiteit waar het nu al aangeboden wordt. Educate-it is een belangrijke partner bij het vormgeven van de cursus en het inrichten van het platform.

Wiskunde D OnlineEen beperkt aantal scholen kan het vak wiskunde D aanbieden, omdat het vaak om kleine klassen gaat. Het blended onderwijs van Wiskunde D Online biedt daarbij uitkomst. Het aantal contacturen met de schooldocent wordt teruggebracht tot één per week. Daarnaast kijken studentassistenten wekelijks digitaal ingestuurd huiswerk na. Het eerste bewijs dat deze voor het middelbaar onderwijs nieuwe vorm werkt is dat dit jaar de eerste van de deelnemende vwo-leerlingen hun schoolexamen afgerond hebben.

Zie het Youtube-kanaal voor een impressie. Of voor een indruk van de bestaande online-versie voor vwo-scholieren: bezoek het Open Universiteit-leerplatform, ga dan naar de website en maak (gratis) een account aan.