Logo Universiteit Utrecht

Teaching & Learning Lab

Agenda

10 januari 2019
16:00 - 18:00
Buys Ballotgebouw 3.19

TLL inspiratiecafé

TLL inspiratiecafeHet Teaching & Learning Lab organiseert iedere maand een inspiratiecafé. Afwisselend komt daar een verhaal van een docent, een student of een interessante onderwijstool aan bod. Maar bovenal is er gelegenheid om met collega’s van gedachten te wisselen over onderwijs onder het genot van een hapje en een drankje.

ralph meulenbroeksDitmaal vertelt natuurkundige en lerarenopleider Ralph Meulenbroeks over intrinsieke motivatie. Intrinsieke motivatie is de inwendige drijfveer die ervoor zorgt dat mensen opgaan in een activiteit die in zichzelf ook de beloning is. Het is een krachtige en robuuste voorspeller voor resultaten in elk veld, of dat nu sport is, of werk of onderwijs. Ralph zal recente bevindingen uit de literatuur delen en inzichten uit het onderzoek dat hij momenteel zelf onderneemt en begeleidt.

Wanneer: Iedere tweede donderdag van de maand
Hoe laat: Vanaf 16:00
Waar: Teaching & Learning Lab (Buys Ballotgebouw 3.19)
Aanmelden: Vrije inloop, ook na 16 uur