Logo Universiteit Utrecht

Teaching & Learning Lab

Nieuws

Girlsday in het Teaching & Learning Lab

girlsday in het Teaching & Learning LabOp 12 april opende het Teaching & Learning Lab (TLL) de deuren voor Girlsday.
Onder leiding van cameraman Fridolin van der Lecq maakten tien meisjes van de bovenbouw van de Julianaschool te Bilthoven kennisclips in de studio van het TLL. Dat deden ze met behulp van het doorzichtige Lightboard.

Een tweede groep, 19 meisjes, tweedeklassers van het Nieuwe Lyceum in Bilthoven, maakte voor het eerst kennis met programmeren en elektrotechniek. Student Informatica Nina Schoeber gaf een introductie op de Arduino, ondersteund door wiskundedocent Rogier Bos en Anita Kokelaar van U-Talent. In vijf kwartier bouwden de leerlingen hun eerste schakelingen en programmeerden de Arduino om deze te besturen. Voor alle meiden was het een eerste ervaring in deze richting en gelukkig een succesvolle!
Beide groepen meisjes namen ook nog een kijkje in de glasblazerij van de Faculteit Bètawetenschappen.

Girlsday Teaching & Learning Lab

Girlsday is een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Doel van de dag is om meisjes in contact te brengen met bèta, techniek en ICT.

Auteur: Frans van Dam, Freudenthal Instituut