Teaching & Learning Lab

Nieuws

BBG 3.85 – Een nieuwe Active Learning Classroom

Recht tegenover de bestaande TLL ruimtes, 3.19 en 3.22, ligt zaal 3.85. Een zaal die voor kort in de klassieke UU-style ingericht was. Om het experimentele karacter van het TLL te versterken, is besloten deze zaal opnieuw in te richten.

 

De wensen

De ruimte wordt voornamelijk gebruikt voor groepswerk en klasikale uitleg. Voor een gemakkelijke wisseling tussen de twee werkvormen, hebben we gekeken naar licht, flexibel meubilair. Daarnaast bestond de wens om de zaal low-tech te houden, voor zowel gebruiksgemak als logistieke redenen.

 

De aanpassingen

Om een flexibele inrichting te krijgen, waar veel kan worden geexpirementeerd met verschillende set-ups, is besloten om gebruik te maken van de LOLA tafel van Eromesmarko. De tafel heeft een halvemaan vormig blad, waardoor ze op vele verschillende manieren in elkaar kunnen worden geschoven. Zijn er tafels te veel, en ruimte te weinig? Dan klinkt het blad omhoog en schuif je gemakkelijk meerdere tafels onder elkaar.

 

 

 

 

 

 

Evaluatie

Na de zomer verwachtten we bijpassende stoelen, waarna het échte experimenteren kan beginnen. Natuurlijk is het belangrijk om te evalueren of de tafels voldoen aan de eissen van zowel de studenten als docenten. Momenteel zijn we druk bezig met het opzetten van de evaluatie, welke vooral na de zomer zal lopen. We houden jullie op de hoogte!