Teaching & Learning Lab

Nieuws

Edubadges zijn dé manier om studenten te belonen voor vaardigheden

Alle studenten krijgen hetzelfde diploma, maar hoe zorg je dat ze zich toch kunnen onderscheiden? Onder andere door ze te belonen voor vaardigheden die ze opdoen. Bij mboRijnland kunnen studenten daarvoor edubadges verdienen: digitale certificaten die ze ook op hun cv kunnen zetten. 

Bij iedere open dag of voorlichtingsdag is hij aanwezig. mboRijnland kent 1 student die op elke open dag zijn verhaal vertelt. Op zaterdag of in de avonduren: hij is er altijd. Deze student laat iets bijzonders zien, wat anderen niet laten zien. Motivatie en bereidheid om zich in te zetten voor zijn school. “Het uitreiken van een edubadges is onze manier om hem hiervoor te bedanken”, aldus Ron de Graaf projectleider Future Skills en docent bij mboRijnland.

Sinds 2020 kent mboRijnland edubadges toe aan studenten die op een bepaald ‘level’ belangrijke vaardigheden beheersen. In het project Future Skills staan vaardigheden centraal die studenten in de toekomst nodig hebben. De Graaf vertelt over de keuze voor edubadges en hoe hij studenten en docenten enthousiast kreeg.

Meer weten? Lees het gehele interview terug op de webpagina van SURF.