Logo Universiteit Utrecht

Teaching & Learning Lab

Agenda

18 maart 2021
16:00 - 17:00
Teaching & Learning Lab online via Teams

Teaching & Learning Lab Inspiratiecafé – Rubic voor gebruik bij mondeling toetsen

TLL inspiratiecafeHet Teaching & Learning Lab organiseert iedere tweede donderdag van de maand een inspiratiecafé. Afwisselend komt daar een verhaal van een docent, een student of een interessante onderwijstool aan bod. Maar bovenal is er gelegenheid om met collega’s van gedachten te wisselen over onderwijs.
Jij bent verantwoordelijk voor het drankje uit de koelkast en wellicht een hapje, dan verzorgen wij de Inspiratie!

Dit keer niet op de tweede, maar derde donderdag van de maand hebben wij Annemarie Heersche te gast. Op 18 maart vertelt zij graag meer over de rubric die zij samen met collega’s ontwikkeld heeft om te gebruiken bij mondelinge toetsen bij Farmacie. Met deze rubric wilde zij studenten meer inzicht geven in de beoordelingscriteria, docenten ondersteunen bij de beoordeling en studenten achteraf feedback geven over hun prestatie. Mondeling toetsen bij Farmacie is niet nieuw, maar uniform beoordelen is bij deze manier van toetsen lastiger. Daarnaast weten studenten niet altijd goed wat er bij een dergelijke toets van ze wordt verwacht.

Annemarie vertelt hoe zij de rubric voor mondelinge toetsen heeft opgesteld en hoe ze de rubric heeft getest om te kijken of de vooropgestelde doelen werden gehaald.
Wil je zelf aan de slag met mondeling toetsen? Of ben je benieuwd naar hoe een rubric kan helpen om studenten inzicht te geven in de beoordelingscriteria en feedback kan geven over hun prestatie? Dan ‘zien’ we je graag op de 18de!

Wanneer: donderdag 18 maart 2021
Hoe laat: 16.00-17.00 uur
Waar: Teaching & Learning Lab, online via MS Teams
Aanmelden: Vrije inloop, ook na 16 uur

Heb jij zelf een inspirerend verhaal dat je graag tijdens een van de komende Inspiratiecafés wil delen? Mail dan vooral jouw idee/voorstel naar m.a.mangnus@uu.nl!

Geïnteresseerd in andere webinars of bijeenkomsten? Bekijk dan hier welke andere online sessies je als docent ook kunt bijwonen.