Logo Universiteit Utrecht

Teaching & Learning Lab

Agenda

10 september 2020
16:00 - 18:00
Teaching & Learning Lab online via Teams

TLL inspiratiecafé: Ervaringen van studenten met online onderwijs & Het LifeLongLearning platform

TLL inspiratiecafeHet Teaching & Learning Lab organiseert iedere maand een inspiratiecafé. Afwisselend komt daar een verhaal van een docent, een student of een interessante onderwijstool aan bod. Maar bovenal is er gelegenheid om met collega’s van gedachten te wisselen over onderwijs. Ook in september zetten wij de online variant van het Inspiratiecafé voort. Jij bent verantwoordelijk voor het drankje uit de koelkast en wellicht een hapje, dan verzorgen wij de Inspiratie!

We trappen het nieuwe collegejaar goed af met niet één, maar twee sprekers! Arthur Bakker en collega’s delen de eerste resultaten van hun onderzoek naar de ervaringen van studenten met het online onderwijs en Maryse Leloup vertelt iets over de mogelijkheden in het LifeLongLearning-platform van de UU.

Als we nu snel een goede inventarisatie maken, kunnen we van de huidige situatie leren voor de toekomst van het hoger onderwijs.’ Begin april al schreef Arthur Bakker deze tekst in zijn onderzoeksvoorstel. Zijn doel? De ervaringen van de afgelopen tijd benutten om onderdelen van het huidige universitaire onderwijs wellicht te heroverwegen en docenten te inspireren bij het herontwerpen van hun cursussen. In een razend tempo hebben hij en zijn collega’s hun onderzoek uitgevoerd en op 10 september deelt hij graag de eerste resultaten. Ruim 1400 UU-studenten zijn hiervoor ondervraagd en hij heeft hierbij o.a. de wensen van studenten voor het nieuwe semester in kaart gebracht.

Nadat je deze wensen op een rij hebt, ben je waarschijnlijk ook op zoek naar een manier om deze technologisch en didactisch mogelijk te maken. Het LifeLongLearning-platform speelt hier wellicht op in. In dit door de UU beheerde platform komen allerlei verschillende leeractiviteiten samen. Je kunt hierin e-learnings opzetten, verschillende tools combineren, discussiefora’s openen etc. Onderwijskundig adviseur Maryse Leloup neemt je graag mee in de eventuele toepassingen voor jouw onderwijs.

Kortom, nog op zoek naar input voor je lessen in blok 1 en 2? Benieuwd naar de wensen van studenten en/of de technologische en didactische mogelijkheden hiervoor? Twijfel dan niet langer en blok 10 september 16.00 uur in je agenda! Tot dan.

Wanneer: donderdag 10 september 2020
Hoe laat: 16.00-18.00 uur
Waar: Teaching & Learning Lab, online via MS Teams
Aanmelden: Vrije inloop, ook na 16 uur

Heb jij zelf een inspirerend verhaal dat je graag tijdens een van de komende Inspiratiecafés wil delen? Mail dan vooral jouw idee/voorstel naar m.a.mangnus@uu.nl!