Logo Universiteit Utrecht

Teaching & Learning Lab

Agenda

9 juli 2020
16:00 - 18:00
Online via Microsoft Teams, zie link in bericht

TLL inspiratiecafé – Je werkgroep of college livestreamen vanuit de Uithof, hoe doe je dat?

TLL inspiratiecafeHet Teaching & Learning Lab organiseert iedere maand een inspiratiecafé. Afwisselend komt daar een verhaal van een docent, een student of een interessante onderwijstool aan bod. Maar bovenal is er gelegenheid om met collega’s van gedachten te wisselen over onderwijs onder het genot van een hapje en een drankje.

Al het online onderwijs en thuiswerken heeft ook ons geïnspireerd en daarom gaat het Inspiratiecafé gewoon online door. Jij bent verantwoordelijk voor het drankje uit de koelkast en wellicht een hapje, dan verzorgen wij de Inspiratie!

Online promoties, podcasts, conferenties, opnames van kennisclips, video’s met greenscreens etc. De AV-dienst is de afgelopen tijd druk bezig geweest met allerlei technieken om online onderwijs mogelijk te maken. Op donderdag 9 juli laat Peter Janssen je graag een van de nieuwe technieken die vanaf september voor jou als docent klaarstaat zien; zalen waarin je kunt livestreamen en zelf de camera’s kan bedienen. Zo richt je de aandacht van studenten bijvoorbeeld eerst op je PowerPoint, dan op het whiteboard en dan weer op jou. Tegelijkertijd kan jij alle deelnemende studenten op een groot beeldscherm zien en live met hun de interactie aangaan. Wat wil je nog meer?

Benieuwd naar de mogelijkheden die dit biedt voor jouw online hoorcollege of werkgroep?  Sluit je dan aan voor de Teams omgeving van het Inspiratiecafé en kom op 9 juli om 16.00 uur online langs!

Wanneer: donderdag 9 juli 2020
Hoe laat: 16.00-18.00 uur
Waar: TLL online via MS Teams
Aanmelden: Vrije inloop, ook na 16 uur