Logo Universiteit Utrecht

Teaching & Learning Lab

Agenda

12 maart 2020
16:00 - 18:00
Buys Ballotgebouw 3.19, Science Park Utrecht

TLL inspiratiecafé

TLL inspiratiecafeHet Teaching & Learning Lab organiseert iedere maand een inspiratiecafé. Afwisselend komt daar een verhaal van een docent, een student of een interessante onderwijstool aan bod. Maar bovenal is er gelegenheid om met collega’s van gedachten te wisselen over onderwijs onder het genot van een hapje en een drankje.

Tijdens het inspiratiecafé van donderdag 12 maart vertellen Jaco Appelman en Jonno van Vulpen over hun ervaringen met Challenge Based onderwijs.

Jaco laat zijn studenten in een aantal van zijn cursussen maatschappelijke vraagstukken aanpakken met op de natuur geïnspireerde oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan het aanpakken van het watermanagement in Mexico of dichterbij huis; het afkoelen van het Unnik gebouw door middel van het aanbrengen van een plantenlaag op het gebouw. Je cursus op deze manier opzetten, heeft volgens hem meerdere voordelen. Het stimuleert studenten om zelf na te denken, bereidt ze voor op het werkveld en biedt ze de ruimte om creatief na te denken en niet enkel te reproduceren. Het zorgt echter ook voor uitdagingen; Hoe ga je toetsen? Hoe stimuleer je studenten om out-of-the-box te denken? En hoe speel je in op studenten die vooral gewend zijn een hoor- en werkcollege te volgen en hierna een tentamen te doen?

Jonno van Vulpen heeft een paar van de Challenge Based cursussen van Jaco gevolgd en zal je dan ook iets vertellen over de ervaringen van een student met dit type onderwijs.

Zelf van plan om iets met Challenge Based onderwijs te doen? Of gewoon benieuwd naar Jaco’s en Jonno’s ervaringen? Kom dan langs en laat je inspireren!

Wanneer: Iedere tweede donderdag van de maand
Hoe laat: Van 16.00-18.00 uur
Waar: Teaching & Learning Lab (Buys Ballotgebouw 3.19, ingang via Koningsbergergebouw, Budapestlaan 4 a-b)
Aanmelden: Vrije inloop, ook na 16 uur