Logo Universiteit Utrecht

Teaching & Learning Lab

Agenda

8 november 2018
16:30
Centre for Academic Teaching, Universiteitsbibliotheek Uithof, 1e verdieping links

TLL inspiratiecafé

open dag catHet Teaching & Learning Lab organiseert iedere maand een inspiratiecafé. Afwisselend komt daar een verhaal van een docent, een student of een interessante onderwijstool aan bod. Maar bovenal is er gelegenheid om met collega’s van gedachten te wisselen over onderwijs onder het genot van een hapje en een drankje.

CAT Open DagEen bijzonder editie ditmaal, want het inspiratiecafé is dit keer onderdeel van de open dag van de Centre for Academic Teaching. Tijd en plaats zijn daarom iets anders dan jullie gewend zijn. Het café start vanaf half vijf in de Universiteitsbibliotheek Uithof, maar op de open dag kun je al inlopen vanaf 15 uur. Bekijk het hele programma.

Op het inspiratiecafé vertelt ditmaal Jeroen Vermeulen, onderwijsdirecteur van de masters van USBO, over Community Service Learning. Op tal van plaatsen binnen de UU vinden onderwijsactiviteiten plaats waar studenten en docenten samen met maatschappelijke partners en burgers werken aan sociale vraagstukken. Dit wordt ook wel Community Service Learning (CSL) genoemd.

Jeroen leidt een CSL-project dat zich richt op een tweetal cursussen die toegankelijk zijn voor alle UU-studenten. Hierin wordt ingezet op sociaal ondernemerschap en vormen van participatief actie-onderzoek in de wijk Overvecht. Studenten ontwikkelen vaardigheden en kennis die hen voorbereiden op een betekenisvolle rol in de samenleving en de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de universiteit wordt beter zichtbaar gemaakt.

Wanneer: Iedere tweede donderdag van de maand
Hoe laat: Vanaf 16:30 uur
Waar: Centre for Academic Teaching, Universiteitsbibliotheek Uithof, 1e verdieping links.
Aanmelden: Vrije inloop, ook voor en na 16:30 uur