Logo Universiteit Utrecht

Teaching & Learning Lab

Nieuws

Kennisclips bekijken hangt samen met hogere cijfers

Sebastiaan SteenmanSebastiaan Steenman, docent aan de Universiteit Utrecht, zette kennisclips in bij zijn cursus en evalueerde dit onder zijn studenten. Hij vertelt hierover: “Ik had vooraf geen heldere verwachtingen en hoopte dat studenten de kennisclips zouden gaan gebruiken. Uiteindelijk bleek de inzet een groot succes. Studenten bekeken de clips gemiddeld drie keer en in de cursusevaluatie werd de inzet ervan door studenten fantastisch beoordeeld. Daarnaast had ik niet verwacht dat studenten door het kijken van kennisclips ook daadwerkelijk hogere cijfers zouden halen. De effecten zijn niet enorm, maar het laat zien dat het echt helpt, daar ben ik blij mee. Dit is ook één van de redenen waarom ik de inzet van kennisclips ga uitbreiden in mijn onderwijs.”

Lees het volledige interview met Sebastiaan Steenman