Logo Universiteit Utrecht

Teaching & Learning Lab

Sprout Competition

Nieuws

Strijd tussen vijf scholen bij Creator Competition

Sprout CompetitieOp donderdag 2 en 16 november werd in het Teaching & Learning Lab de allereerste Creator Competition gehouden: een wedstrijd tussen scholen met gebruik van de nieuwe Sprout Pro computer van HP. In deze wedstrijd gingen vijf scholen de strijd met elkaar aan en bedachten ze tegelijkertijd nieuwe toepassingen voor in de klas met behulp van deze computer.

Diverse mogelijkheden

Sprout CompetitionDe Sprout Pro is een computer met twee samenwerkende schermen die augmented en virtual reality mogelijk maakt, en die 2D en 3D scans kan maken. Een wereld van mogelijkheden dus, die door de verschillende groepen dan ook benut werden. Alle vijf de groepen kwamen met andere ideeën, wat de uitkomst van de competitie nóg interessanter maakte en liet zien dat ICT op school een grote toegevoegde waarde kan bieden.

De winnaar

Winnaar van de competitie was het team van het Christelijk College Nassau-Veluwe uit Harderwijk, dat een 3D scan van een auto gebruikte om daarop een windtunnel simulatie te draaien. Dit team had zelfs vooronderzoek op school gedaan om te kijken waar nu echt behoefte aan was. Maar eigenlijk waren alle teams winnaar door hun inzet en ideeën.

Ook geïnteresseerd?

Wil je ook eens met de Sprout Pro werken aan onderwijsvernieuwing? Dat kan! Het TLL heeft een Sprout in gebruik. Scholen kunnen ook zelf tot 3 maanden testen zonder verdere kosten of aankoopverplichtingen. Neem hiervoor contact op met Klaas Kuperus.