Logo Universiteit Utrecht

Teaching & Learning Lab

Nieuws

Ministerie van OCW bezoekt TLL in actie

Een hoge delegatie van het ministerie van OCW deed tijdens een werkbezoek aan de Universiteit Utrecht op 15 november, ook het Teaching & Learning Lab (TLL) aan. Secretaris-generaal Marjan Hammersma en directeur-generaal Marcelis Boereboom zagen samen met het College van Bestuur in het TLL hoe een 6 vwo-klas natuurkundeles kreeg van promovenda Floor Kamphorst.

De leerlingen van het Koningin Wilhelmina College uit Culemborg kregen een activerende les over de relativiteitstheorie, waarbij ze in groepjes rond verhoogde tafels stonden en magneetbordjes en een interactieve wand gebruikten. Hoogleraar Paul Drijvers nam de les met observatiecamera’s op.

In de studio van het TLL kreeg de delegatie een indruk van de opnamemogelijkheden en er ontstond een gesprek over de voors en tegens van online en blended onderwijs. De ambtenaren verlieten de Uithof na “een prachtig bezoek”.