Logo Universiteit Utrecht

Teaching & Learning Lab

Nieuws

Succesvolle opening Teaching and Learning Lab

Op vrijdag 11 november 2016 werd het Teaching & Learning Lab feestelijk geopend. Meer dan 300 docenten en bestuurders uit het hele land waren hierbij aanwezig. Met veel enthousiasme zaten VO-docenten zij aan zij met HO-docenten in de inspirerende workshops en lezingen over allerlei vormen van innovatie in het onderwijs. Zij konden onder deskundige begeleiding van medewerkers van het Freudenthal Instituut én Educate-IT aan de slag met bijvoorbeeld 3D-printen in de 3Ducatie HUB, digitale beoordeling van opdrachten met Revisely en de inzet van MOOCs in het onderwijs. Tijdens de lezingen kwamen onder meer concepten als ‘Fabulous failing’ en elkaar ruimte en verantwoordelijkheid geven aan bod.

De officiële opening van het Teaching & Learning Lab werd verricht door rector Bert van der Zwaan en decaan Gerrit van Meer. Met medewerking van Harry – een rijdende iPad – en een livestream verbinding zagen we allemaal de ingebruikname van het lab. Na de bubbels konden alle aanwezigen verder met experimenteren in het splinternieuwe lab tijdens de rondleidingen. Verschillende bedrijven lieten hier hun nieuwste onderwijstools zien. Er werd gewerkt met onder andere een smart table, virtual reality bril en lightboard. Iedereen die aan deze succesvolle opening heeft bijgedragen willen we van harte bedanken!

 

Bekijk ook de foto’s van de opening, en het beeldverslag (cartoons).