Logo Universiteit Utrecht

Teaching & Learning Lab

Nieuws

Digitale farmacie in het TLL

Het TLL is zeer geschikt voor onderwijs waarin creativiteit voorop staat. Zo blijkt uit ervaringen van docenten en studenten met de recent gestarte mastercursus ‘Digitale farmacie’. In deze cursus onderzoeken masterstudenten hoe digitale farmaceutische zorgverlening er in de nabije toekomst uit kan zien. In de eerste helft van hun onderwijs volgen ze colleges van docenten van de Universiteit Utrecht en een keur aan gastdocenten. In de tweede helft ontwerpen studenten in groepen toepassingen, waaronder een chatbot en een smartinhaler. Ontwerpen vergt out-of-the-box-denken. Het TLL biedt de omgeving waarin dat goed kan. Studenten en docenten van de cursus hebben samen een artikel over de cursus geschreven dat in het Pharmaceutisch Weekblad is gepubliceerd.

Lees het artikel