Teaching & Learning Lab

Agenda

1 februari 2018
15:15 - 17:00
Teaching & Learning Lab - Buys Ballotgebouw 3.22

CAT-lecture: KAOS Pilot

Op 1 februari is er van 15.15 tot 17.00 uur een CAT-lecture ‘KAOS Pilot’ georganiseerd door het Centre for Academic Teaching.

Elke docent worstelt wel met de vraag: hoe verhoog ik de motivatie voor, de betrokkenheid bij en het eigenaarschap over doceren en leren onder mijn studenten? Wat gaat er in studenten om die afhaken en wat kan ik daarvan leren om mijn onderwijs te verbeteren? KAOSPILOT uit Denemarken is een school met een rijke traditie in het ontwerpen van onderwijs in co-creatie met studenten. Onderwijs dat de 21st Century mindset ontwikkelt om in complexe situaties open te blijven staan, opdat er zicht ontstaat op de behoeftes en mogelijkheden die zich aandienen. Een mindset die erop gericht is om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen groei en die van je omgeving. En dus ook voor je eigen onderwijs.

In deze workshop zal Joska Spruyt, facilitator KAOSPILOT Nederland, op speelse wijze met docenten verkennen hoe zij tot interdisciplinaire samenwerking kunnen komen om relevant onderwijs te ontwerpen. En hoe dit zich vertaalt in onderwijs waarin ruimte is voor plezier, autonomie en risico’s. KAOSPILOT onderwijs is ‘learning by doing’, dus deze workshop ook. Een serieus en plezierig experiment voor docenten die bereid zijn om te verkennen hoe onderwijs nog boeiender kan worden.

Ook na de de workshop kan je je nog verder verdiepen in een driedaagse masterclass.

Aanmelden: via het aanmeldformulier (alleen voor UU-medewerkers). Entree is gratis.